info@echtuitelkaar.nl

Onze werkwijze

Onze werkwijze.

Bij Echt uit Elkaar stellen wij jullie persoonlijke situatie altijd centraal. Wij zijn ervaren echtscheidingsadviseurs die werken met een vertrouwelijk aanpak. Samen gaan we met jullie op weg naar een fijne financiële oplossing voor jullie allebei. Lees hier meer over onze manier van werken.

Bij een echtscheiding moeten er vaak ontzettend veel zaken tegelijk geregeld worden. In deze emotionele periode is het daarom fijn om ervaren deskundigen naast je te hebben.

Wij begeleiden jullie met een gedegen plan en helpen bij het begrijpelijk maken van ingewikkelde financiële, juridische en fiscale regelgeving. Waarom Echt uit Elkaar jullie nog meer kan helpen?

✓ Wij werken tegen een zeer concurrerend uurtarief

✓ Onze tarieven zijn vaak veel voordeliger dan van een mediator of advocaat

✓ De kosten van de scheiding worden over beide partijen verdeeld

✓ Wij hebben geen personeel en geen modern kantoorpand

Een persoonlijke aanpak.

Elke relatie is uniek en daarmee staat ook iedere scheiding op zichzelf. Vaak is een echtscheiding een vervelende periode. Een goede persoonlijke financiële begeleiding helpt jullie naar de toekomst kijken. Wanneer jullie hebben besloten om te gaan scheiden dan bellen we om een afspraak te maken voor een oriëntatiegesprek. We leggen jullie vooraf duidelijk uit wat we gaan doen en wanneer jullie akkoord zijn, gaan wij aan de slag. Het oriëntatiegesprek kan zowel live bij jullie thuis, als via een videogesprek. We zijn flexibel in het tijdstip en de plaats en denken graag met jullie mee.

In het voortraject inventariseren we uitgebreid jullie situatie. Belangrijk om te weten; bij Echt uit Elkaar staan kinderen altijd op één. Kinderen hebben voorrang, ook financieel. Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan maken we een solide ouderschapsplan.

We gaan samen het gesprek aan. Wie heeft wat? Hoe gaan we zaken verdelen? En nog belangrijker, wat zijn de juridische, fiscale en financiële gevolgen van deze keuzes? Bij Echt uit Elkaar hebben wij uiteraard een AFM-bankvergunning. Hierdoor kunnen en mogen wij een compleet financieel plan voor jullie uitwerken. Wij maken inzichtelijk hoe jullie financiële situatie er na de echtscheiding exact uitziet. Ook op het gebied van complex hypotheekadvies helpen we jullie graag. Wij hebben de kennis en kunde om jullie financiën en alle mogelijkheden voor de toekomst duidelijk in kaart te brengen.

Houvast voor jullie beiden.

Een scheiding is altijd heftig, ook wanneer alles goed geregeld wordt. Na een echtscheiding is het prettig wanneer je op goede voet met je voormalig partner kan blijven staan. Juist daarom is het zo belangrijk dat alles fiscaal, financieel en juridisch goed geregeld is. Echt uit Elkaar helpt jullie deze zorgen uit handen nemen. Daarbij houden we onze ogen altijd op de volgende richtpunten:

1

We zorgen voor een kraakhelder echtscheidingsconvenant met duidelijke afspraken

2

Wanneer jullie kinderen hebben dan stellen we samen een solide ouderschapsplan op

3

Na de echtscheiding begint een nieuwe toekomst, met financiële stabiliteit voor jullie allebei

4

Jullie hebben een comfortabel gevoel bij het proces en zijn allebei klaar voor een nieuw begin

5

Financieel gezien ligt er een goede basis, ook op het gebied van een hypotheek

Ook voor een-op-een begeleiding. 

Dus jij en je partner hebben besloten om uit elkaar te gaan, maar het gesprek bij de mediator of advocaat verloopt moeizaam. Je hebt niet het juiste gevoel en je blijft maar zitten met vragen. Het zou fijn zijn als je extra informatie kunt inwinnen en de nodige ondersteuning kan krijgen. Ook dan staat Echt uit Elkaar heel graag voor je klaar. Met een-op-een begeleiding zorgen we ervoor dat jij de juiste keuzes maakt.

We onderhandelen niet met de tegenpartij, jij bent en blijft in de lead.

We geven onze kennis door, zodat je de juiste keuzes over jouw toekomst kunt maken.

We geven je bagage mee, dat geeft je rust.

We geven je een second opinion. Bijvoorbeeld bij een lastige financiële keuze.