info@echtuitelkaar.nl

Helft gescheiden stellen weet niet wat fiscaal te regelen

Helft gescheiden stellen weet niet wat fiscaal te regelen

De Belastingdienst is een voorlichtingscampagne gestart, gericht op scheidende stellen. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat bijna de helft van de scheidende partners het fiscaal niet goed heeft geregeld. De campagne moet zorgen voor meer bewustwording en kennis van fiscale aspecten die rondom een scheiding kunnen spelen.

Bij een scheiding zijn er tal van zaken die geregeld moeten worden, zoals de levensverzekering, het pensioen en de alimentatie. 44 procent van de scheidende echtparen weet echter niet wat ze op fiscaal gebied moeten regelen. Vaak is ook onbekend of ze na de scheiding samen of apart aangifte moeten doen. Met name mensen met een koopwoning en/of kinderen gaan bij de scheiding de mist in, waardoor ze later bij de belastingaangifte meer moeten terugbetalen dan verwacht.

De campagne van de Belastingdienst laat wederom zien dat bij een scheiding zowel emotionele als financiële aspecten aandacht verdienen. Register voor Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) stelt daarom al enkele jaren een Echtscheidingsscan voor consumenten beschikbaar die de thema’s inzichtelijk maakt die voor de scheidende partners van belang zijn. RFEA benadrukt dat de scan geen ‘DIY-middel’ is, maar dient als voorbereiding op het eerste gesprek met een Financieel Echtscheidingsadviseur.